Оснивање одбора

 

Удружење UOSYU, покренуло је акцију оснивања Одбора.

На основу Статута Удружења, у циљу квалитетног спровођења активности  и  управљања Удружењем, као и ефикаснијег остваривања програмских циљева, Управни Одбор је донео  одлуку да се на иницијативу чланова Удружења покрену акције оснивања Општинских, Градских и Месних Одбора Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије на територији Војводине  као и по целој Србији. Оснивање одбора је потребно да би се што већи број Ратних Ветерана и осталих Грађана укључио у борбу за остваривање права која нам по Уставу припадају а нису регулисана законом. Циљ борбе је доношење  Закона о правима Ратних Ветерана и чланова њихових породица, који је предат 28.12.2012. године у Народној Скупштини Републике Србије. Сви Одбори који буду формирани деловаће на територији на којој се налазе и могу сарађивати са свим осталим Удружењима грађана и појединцима  који подржавају наш циљ. Одбори имају и имаће апсолутну аутономију у бирању руководства и одлукама које ће допринети коначном циљу. Сви ратни ветерани, чланови Удружења као и они који то нису као и остала Удружења могу се укључити да активно и равноправно суделују у доношењу одлука и конкретних акција, све у остваривању циља.

Протекле недеље формирана су три Одбора,

 

Градски Одбор СУБОТИЦА  07.04.2014.г.

Председник -  ПАНИЋ АЛЕКСАНДАР

Чланови Одбора – КАЛУЂЕРОВИЋ ВЕЉКО и  ОПАЛИЋ ПРЕДРАГ

Надзорни Одбор – ШКАРЛАК РОБЕРТ и  ФИЛЕП АНТАЛ

 

Општински Одбор БАЧКА ТОПОЛА 08.04.2014.г.

Председник – ЦВЕТИЋАНИН ЛУКА

Чланови Одбора – ПРЕДРАГ МАТКОВИЋ, АНТАЛ БУДИМЧЕВИЋ и САЛМАШ НАНДОР

Надзорни Одбор – ПЕТЕР ЖИВАНОВ и ДРАГО МОМЧИЛОВИЋ

 

Општински Одбор НОВИ БЕЧЕЈ  10.04.2014.г.

Председник – БОЈНОВ БРАНИСЛАВ

Чланови Одбора – МОМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ и КОСТА ПОПОВИЋ

Надзорни Одбор – ВЛАДА ПОПОВ и ВОЈА ЛУКАЧЕВ

 

Следеће недеље заказане су оснивачке Скупштине у;  КУЛА 16.04.2014.г., СОМБОР 17.04.2014.г, КАЊИЖА 18.04.2014.г.

 

 

 

 

Atletski Akademski klub Novi Sad

Ponuda za decu clanova udruzenja ucesnika oruzanih sukoba na prostoru bivse Jugoslavije.
Atletski Akademski klub Novi Sad je doneo odluku da se vasoj deci i deci ratnih vojnih invalida uputi ponuda za treniranje u nasem klubu i pod nadzorom nasih strucnjaka u sticanju novih znanja u oblasti kraljice sportova Atletike, a radom sa eminentnim i akademskim trenerskim strucnjacima.
Za svako vase dete koje zeli da se pridruzi i trenira u nasem Atletskom klubu, dajemo popust u iznosu od 50% na mesecnu clanarinu koja inace iznosi 2000din
Sve sto je potrebno je da se javite i pozovete se na generalnog sekretara kluba, Dr Dejana Jakovljevica.
Telefoni trenera, na kojem cete dobiti sve potrebne informacije, su 065/5350-054, Mr Anita Solaja, i 066/6350-054, Mr Milan Solaja.

Суботица

Пре почетка одржавања протестног скупа и потписивања петиције, делегацију Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије, 04.03.2014.godine у 8,00 примио је Градоначелник Јене Маглаи. Разговарало се о проблемима Ратних Ветерана Суботице, као и о захтеву за умањење плаћања комуналних рачуна. Након упознавања Градоначелника са проблемима Ратних Ветерана, исказано је разумевање и дато обећање да ће у наредна 2-3 месеца бити сагледани сви аспекти захтева и да ће Град Суботица сигурно изаћи у сусрет, те одобрити неку врсту умањења. Колику и које врсте ће она бити, Ратни Ветерани биће обавештени.

Бачка Топола

Удружење учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије. Бачка Топола, 13.03.2014.г. Протест Ратних Ветерана и потписиванје петиције за изједњачавање повластица и умањење плаћања комуналних услуга као сто имају Ратни Ветерани у Београду као и тражење доношења новог закона о“ Правима Ратних Ветерана и чланова њихових породица“

ПРЕСУДА ИЗ СТРАЗБУРА 25. МАРТА

Правоснажну пресуду о исплати дневница ратним ветеранима, Европски суд за људска права објавиће 25. марта, каже адвокат ветeрана Срђан Алексић. Око 16.500 чланова нишког Удружења бораца рата 1999. очекује исплату од 50 милиона евра, истиче Aлексић.

Правни заступник ратних ветерана Срђан Алексић најавио је да ће Европски суд за људска права 25. марта објавити пресуду у случају „Вучковић и други против Србије“ чиме ће одлука тог суда поводом исплате дневница бити коначна.

„Очекујем да Велико веће потврди првостепену пресуду и да борци треба да очекују исплату накнада по основу дневница из 1999. године“, рекао је Алексић новинарима и напоменуо да је обевештење о објављивању пресуде Великог већа стигло 7. марта.

Алексић је напоменуо да од тренутка када пресуда буде коначна остаје рок од шест месеци да се постигне договор са Владом Србије око начина исплате.

„Ми имамо план, али о њему ћемо разговарати када се упознамо са садржином пресуде“, навео је Алексић.

Алексић је рекао да би ратне дневнице требало исплатити за око 16.500 чланова нишког Удружења бораца рата 1999. и то по 3.500 евра са припадајућом законском затезном каматом што би укупно за све њих било око 50 милиона евра.

Према његовим речима, број бораца који очекују исплату ратних дневница износи око 70.000 у Србији.

Србију је тужило 8.500 бораца. Уколико суд у Стразбуру потврди првостепену одлуку на коју се Србија жалила, дневнице ће добити сви учесници рата 1999. године.

До сада су ратне дневнице од државе наплатили поједини борци из Прокупља и Куршумлије, њих 10 000.

Позивајући се на дискриминацију, остали учесници рата су тужили државу Суду за људска права у Стразбуру.

Према неким проценама, ратне дневнице очекује око 180 000 ратних ветерана у Србији.

 

Састанак у Темерину

Састанак ратних ветерана, чланова Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије, у среду 22.01.2014.г. у 17 часова у сали СО Темерин, улица Новосадска 326. Председник Жељко Вукелић

ДОГОВОР СА ШЕФОМ КАБИНЕТА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА НОВОГ САДА У ВЕЗИ ПОПУСТА НА КОМУНАЛНЕ УСЛУГЕ ЗА СВЕ РАТНЕ ВЕТЕРАНЕ

У прилогу:

https://imagizer.imageshack.us/v2/2222x3061q90/829/47bm.png

ПРОТЕСТ РАТНИХ ВЕТЕРАНА 17.01.2014.г. ИСПРЕД ГРАДСКЕ КУЋЕ У НОВОМ САДУ

МИРНИ ПРОТЕСТ 17.01.2014.Г. ИСПРЕД ГРАДСКЕ КУЋЕ

Ратни ветерани, ратни војни инвалиди, породице погинуллих и несталих лица, као и цивилни инвалиди рата са територије града Београда уживају субвенционисану цену комуналних услуга већ дуги низ година (од 1995.године), чланови нашег, као и осталих удружења са територије Војводине затражили су од нас да покренемо иницијативу да се изједначе њихова права са истим категоријама из Београда.

              Захтев и иницијатива за изједначавање права и повластица је све израженија у задње време због актуелне политичке и економске ситуације, јер ратни ветерани из Војводине не желе да буду дискриминисани у односу на ратне ветеране из Београда.

                              С обзиром да су нас градске власти уверавале  да ћемо добити одговор на нашу молбу када се донесе буџет за 2014. годину, а то се није десило, ми предузимамо следеће кораке:

ЗБОГ НЕДОНОШЕЊА ОДЛУКЕ У ВЕЗИ ПОПУСТА НА КОМУНАЛНЕ УСЛУГЕ, РАТНИ ВЕТЕРАНИ (УДРУЖЕЊЕ UOSYU) ЗАКАЗУЈУ МИРНИ ПРОТЕСТ И ПОТПИСИВАЊЕ ПЕТИЦИЈЕ ИСПРЕД ГРАДСКЕ КУЋЕ У НОВОМ САДУ, 17.01.2014. ГОДИНЕ, СА ПОЧЕТКОМ У 12 ЧАСОВА.

 

ПРИСУСТВО ОБАВЕЗНО, РАДИ СЕ ЗА НАШУ ДОБРОБИТ!!!

 

                                                             Жељко Вукелић, Председник Удружења UOSYU

 

ODRŽANA REDOVNA I IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUŽENJA UOSYU

Redovna godišnja i izborna Skupština održana je u petak, 20.decembra 2013. godine, u 17 sati,  u prostorijama Udruženja.

Tom prilikom, predsednik Udruženja Željko Vukelić, podnеo је iscrpan izveštaj o radu u protekloj godini , iz kojeg je vidljiv kontinuirani rad Udruženja kao i angažovanost članova Predsedništva na svim poljima borbe za prava Ratnih Veterana Srbije,  te posebno pojedinih članova Udruženja.

Programi i aktivnosti koje provodi Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, nisu poznati samo  populaciji ratnih veterana nego i široj društvenoj i lokalnoj zajednici.

U izvješaju za prethodno razdoblje su istaknute sledeće kontinuirane aktivnosti Udruženja: nalaženje zakonskog rešenja za različite probleme ratnih veterana, invalida i članove njihovih porodica, dato je obrazloženje po pitanju ratnih dnevnica, problematika vezana za povezivanje ratnog staža, invalidnine, zdravstvenog osiguranja kao i problematike zdravstvene zaštite, sa posebnim osvrtom na zahtev i očekivanja u vezi popusta na komunalne usluge.

Kao najvažnije, ističe  se uloga Udruženja u Savezu Ratnih Veterana Srbije gde se pokušava objediniti što više Udruženja oko najvažnijeg cilja a to je donošenje novog zakona o pravima Ratnih Veterana i članova njihovih porodica.

Predsednik Udruženja  je naglasio da je vrlo važan trenutak da ratni veterani budu jedinstveni i da na bilo kojim pretstojećim izborima izaberu svog predstavnika  za koga će glasati i podržati  ga da se bori i izbori za prava svih ratnih veterana u bilo kojoj strukturi vlasti.

U izbornom delu  Skupštine izabrani su   stari/novi članovi upravnog odbora i predsednik.

Za članove upravnog odbora jednoglasno su izabrani :

Petar Radaković- stari član, ratni veteran

Slobodanka Vukelić  - stari član, ratni veteran, član porodice palog borca

Predrag Veselinović – stari član, ratni veteran, ratni vojni invalid

Željko Vukelić – stari član, ratni veteran, ratni vojni invalid

Janko Veselinović – stari član, ratni veteran

Blitva Milutin – novi član, ratni veteran, član porodice palog  borca

Dušan Novaković – novi član, član udruženja

Za predsednika Udruženja i  upravnog odbora jednoglasno je izabran Željko Vukelić.

Za Nadzorni odbor jednoglasno su izabrani:

Petar Radaković

Blitva Milutin

Za predstavnike Udruženja u Skupštini Saveza Ratnih Veterana Srbije jednoglasno su izabrani:

Predrag Veselinović

Slobodanka Vukelić

Boris Đurović

Sima Teofanov

Željko Vukelić


Nakraju, predsednikUdruženjaje  čestitaoizahvaliosesvakom članuupravnogodbora, članovimanadzornogodborakaoionim članovimakojiaktivnosudelujuuraduUdruženja, tepozvaosvakog članadadasvojdoprinosiuključiseaktivnouradUdruženja .

 
Sednica Redovne godišnje i  izborne Skupštine završila je u 18.45 sati.

ZAHVALJUJEMO SVIMA KOJI SU NAM POMOGLI  I OMOGUĆILI OSTVARIVANJE CILJEVA I DOPRINELI USPEŠNOM  RADU UDRUŽENJA U PROTEKLOM PERIODU

Željko Vukelić

Predsednik Upravnog odboroa         

 

 

ПРИЈАТЕЉИ САЈТА

април 2014.
П У С Ч П С Н
« мар    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

webFlomaster