Позив за учешће на ДРУГОМ ОМЛАДИНСКОМ ПАТРИОТСКОМ КАМПУ ЗЛАТИБОР 2019

Отворен позив за децу и младе узраста од 14-24г. за учешће за ДРУГИ ОМЛАДИНСКО ПАТРИОТСКИ КАМП ЗЛАТИБОР 2019
Камп ће се реализовати у 3 термина. Први термин од 11.07. – 20.07.2019.г. Други термин од 22.07. – 31.07.2019.г. Трећи термин од 02.08. – 11.08.2019.г. на Златибору уз подршку и помоћ Општине Чајетина у организацији ратних ветерана Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије, Удружења које своје деловање тежишно заснива у областима од значаја за одбрану и својим програмом и практичним деловањем, масовношћу и организованошћу доприноси јачању система одбране и са којима Министарство одбране и Војска Србије сарађују на неговању традиција ослободилачких ратова Србије.
Камп се заснива на примеру сличних кампова у Руској Федерацији који се одвијају под оквиром државног програма „Патриотско образовање грађана Руске Федерације од 2016 – 2020 г.“, који је одобрен од стране руске владе од 30. децембра 2015.г., а на којима су учествовала деца из Србије од 2017.г.
Камп је предвиђен за децу и младе, да упознају Српску војну, духовну, националну историју и културу, као и да се млади друже и вежбају са Српским и Руским Војним ветеранима и инструкторима.
Циљ је да се код младих генерација развија љубав према отаџбини и родољубљу, као и у неговању културе и традиција ослободилачких ратова Србије, да се успостави свест о обавезама и раду као и пријатељски однос и толеранција међу људима.
Развој спортских вештина, снаге ума, уметности, превазилажења потешкоћа, усвајање здравог начина живота, физичког тренинга, јачање пријатељства, дружење, солидарност и узајамна помоћ, као и развој позитивнх и корисних животних вештина и психофизичких способности код деце.
Програм обухвата радионице из области које се односе на обуку за заштиту и спасавање људи и материјалних добара, преживљавање у природи, прве помоћи, против пожарна заштита, орјентација, кретање и сналажење у природи,вредновање, чување и развијање војних традиција и традиција ослободилачких ратова Србије, падобранство, ронилаштво, радио-аматерство, спелеологију, алпинизам, планинарење, извиђаштво, стрељаштво i борилачке вештине.
Ове године уз учешће инструктора из Русије имамо најаву учешћа деце и младих из Русије, Белорусије, Бугарске, Републике Српске, Црне Горе и Македоније.
За учествовање у Кампу и више информација заинтересовани се могу јавити радним даном од 8- 14 часова у седишту Удружења или на телефон 021-452-010.

Вукелић Жељко
Председник Удружења учесника оружаних
сукоба на простору бивше Југославије.

webFlomaster